Tort cu portocale și nuci
Un tort de iarnă ce combină aroma și aciditatea portocalelor cu gustul dulce-acrișor al unei creme de frișcă naturală, mascarpone și vanilie. Blatul are in compoziție multă nucă și miez de portocale. Tortul de portocale și nuci este un desert clasic atât de potrivit pentru Craciun si Revelion. Aroma dulce și citrică a portocalei completează gustul nucilor pământii, făcându-l unul dintre cele mai festive deserturi pe care le puteți pregăti pentru petrecerea de sărbători de iarnă.
Portocalele sunt pline de nutrienți care ne ajută să ne menținem sănătoși. Ele conțin vitamina C atât de importantă în lupta împotriva răcelilor și a infecțiilor. De asemenea, ele conțin vitamina A, care ne ajută să ne menținem pielea și vederea sănătoase. Potasiul din portocale este important pentru reglarea nivelului tensiunii arteriale.
Mascarpone este o brânză groasă și cremoasă, făcută din lapte sau smântână care a fost îmbogățită cu acid citric. Are o textură netedă și fină, asemănătoare cu crema de brânză, dar este mai puțin sărată decât multe alte sortimente disponibile astăzi pe rafturile supermarketurilor.
Cea mai bună parte a acestui tort cu portocale si mascarpone este că poate fi potrivit pentru orice anotimp – este un desert ușor, cu arome de iarnă, dar poate fi savurat pe tot parcursul anului.