Tartă cu prune și nuci
E toamnă și piețele sunt doldora de fructe fel de fel.
Eu am ales acum dintre ele, prunele și nucile. Și nu voi face de data asta dulceața bunicii cu prune umplute cu miez de nucă, ci voi coace o tartă rustică cu prune coapte vineții și nuci scăldate in sirop de caramel.
Așadar, hai să vorbim despre ceea ce face ca o tartă cu nuci să fie atât de delicioasă: Nucile sunt unul dintre cele mai perfecte alimente din natură – sunt pline de proteine și grăsimi sănătoase, sunt bogate în fibre și antioxidanți și conțin vitamine precum E și B6. În plus, au un gust minunat!
Deci, dacă ești în căutarea unei modalități ușoare de a adăuga mai multe nuci în dieta ta alegerea unei tarte cu nuci și prune este cu siguranță o idee bună.
Prunele și nucile sunt bogate în fibre, ceea ce le face o alegere excelentă pentru persoanele care doresc să slăbească sau să-și mențină greutatea actuală mâncând mai puține grăsimi decât ar face-o în mod normal.
Fibrele fac, de asemenea, ca tartele cu nuci să fie mai ușor de digerat decât alte tipuri de deserturi, așa că nu te vor îngreuna la fel de mult cum ar putea-o face alte dulciuri.