Quiche Forestier – tarta sarata cu ciuperci
Multă lume preferă să mănănce fără carne și totuși să aibă ceva consistent la masa, ceva care să nu aibă multe calorii dar să conțină proteină. Cea mai bună variantă de proteina vegetala este acest superaliment: ciupercile – bogate in fibre, minerale esențiale, acid folic și seleniu.
Fie ele cele mai cunoscute, cum sunt ciupercile albe, Champignon sau cele brune, fragilii gălbiori ce apar vara prin pădure, faimoșii Hribi, pleurotusul sau altele, toate sunt recomandate in diete si in alimentație sau in cure de slăbire.
Quiche-ul Forestier este o tarta sarata ce adună in compoziția sa diverse ciuperci. Rețeta noastră vegetariana este o combinație de ciuperci Champignon cu ciuperci brune, brânză Gouda, spirale de morcov si compoziție de quiche.
Un alt ingredient important din quiche-ul cu ciuperci este cașcavalul. Acesta este o sursă bună de vitamina A, care este importantă pentru sănătatea ochilor.
Vitamina D ajută de asemena la menținerea în stare cât mai bună a sistemului osos.
Tarta sărată cu ciuperci este un aliment clasic de confort care poate fi savurat de toată lumea. Există multe moduri diferite de a servi acest fel de mâncare, așa că iată câteva sugestii.
O modalitate de a vă bucura de quiche-ul cu ciuperci este pur și simplu să îl feliați și să îl serviți ca atare. Acesta este perfect pentru cei care doresc o masă rapidă și ușoară. O altă variantă este să încălziți feliile în cuptorul cu microunde înainte de servire.
Dacă doriți o prezentare mai elegantă, puteți așeza tarta ciuperci pe o farfurie și o puteți acoperi cu câteva ierburi proaspete sau ciuperci. Acest lucru va oferi mâncării un plus de aromă și fler. În cele din urmă, puteți încerca și să serviți acest quiche forestier cu niște sos. Acest lucru va adăuga și mai multă profunzime de aromă mesei tale.
Bon Apetit!
ALUAT QUICHE
Faina (1000g) (gluten) unt (250g) (lapte) margarina (250g) {conservant (acid scorbic E 300 ), acidifiant (acid citric E 330)} oua (240g)
Informatii nutritionale 100g: Valoare energetica: 1597.1kJ / 381.75kcal, glucide: 40.99g, din care zaharuri: 1.12g, proteine: 7.98g, grasimi: 19.99g, din care acizi grasi saturati: 2.1g, fibre: 0.68g, sare: 0.04g.
Ciuperci (300g) oua (240g) ciuperci brune (200g) praz (200g) ardei capia (150g) lapte (100g) gouda (100g) urda (80g) (lapte) ulei de masline (50g) telemea (50g) (lapte) faina (30g) (gluten) nucsoara (10g) sare (2g) marar (1g)
Informatii nutritionale 100g: Valoare energetica: 765.15kJ / 183.37kcal, glucide: 12.64g, din care zaharuri: 1.02g, proteine: 6.99g, grasimi: 10.98g, din care acizi grasi saturati: 2.56g, fibre: 0.91g, sare: 0.24g.