Quiche (tarta sarata) cu dovleac și gorgonzola
Pentru cei care preferă senzațiile puternice, am creat această tarta sarata, crocantă, cu dovleac “Big Moose”. L-am luat, l-am copt și l-am condimentat cu sare, piper, cimbru și usturoi.
Gustul picant și atitudinea provocatoare au fost date de cuburile de brânză gorgonzola.
Gorgonzola este bogată în proteine și potasiu, care vă ajută mușchii să se contracte. De asemenea, este bogată în vitamina B12, care ajută la funcționarea creierului și la producerea de energie. În plus, are și calciu – excelent pentru oase și dinți.
Dacă asta nu a fost suficient pentru a te convinge să mănânci mai multe tarte cu gorgonzola, iată încă un motiv: sunt bogate în fibre. Fibrele ajută la menținerea în mișcare a lucrurilor prin sistemul digestiv, așa că, dacă vă simțiți leneșă/leneș sau balonată/balonat după o masă, încercați să adăugați câteva felii de tartă de dovleac cu gorgonzola în dieta dumneavoastră.
Și, deoarece gorgonzola este o brânză albastră, conține și antioxidanți numiți flavonoizi care pot ajuta la scăderea riscului de boli de inimă sau cancer. Așadar, dacă doriți ceva uimitor și delicios și nutritiv, încercați quiche-ul cu gorgonzola și dovleac din bucătăria ChezOdette.
ALUAT QUICHE
Faina (1000g) (gluten) unt (250g) (lapte) margarina (250g) {conservant (acid scorbic E 300 ), acidifiant (acid citric E 330)} oua (240g)
Informatii nutritionale 100g: Valoare energetica: 1597.1kJ / 381.75kcal, glucide: 40.99g, din care zaharuri: 1.12g, proteine: 7.98g, grasimi: 19.99g, din care acizi grasi saturati: 2.1g, fibre: 0.68g, sare: 0.04g.
UMPLUTURA:
dovleac (500g) aluat quiche (420g) (gluten, lapte, oua) oua ) [conservant (acid scorbic E 300 ), acidifiant (acid citric E 330)] (240g) urda (150g) (lapte) smantana (150g) (lapte) gorgonzola (130g) (lapte) lapte (100g) ardei iute (50g) telemea (50g) (lapte) ulei de masline (50g) usturoi (40g) faina (30g) (gluten) cimbru (30g) nucsoara (10g)
Informatii nutritionale 100g: Valoare energetica: 860.8kJ / 206.53kcal, glucide: 13.8g, din care zaharuri: 0.42g, proteine: 7.27g, grasimi: 13.14g, din care acizi grasi saturati: 1.77g, fibre: 1.12g, sare: 0.51g.