Cheesecake cu Dovleac și Măr
Toamna suntem inconjurați de fructe, culori și arome. Cheesecake ul copt e una dintre prajiturile preferate de mulți. Si atunci de ce nu ne-am juca cu gusturile? Am pus in compoziția de cheesecake, un piure parfumat de dovleac la care am adăugat un piure acrisor de măr de toamnă. Și pentru că am vrut să-I dăm o notă de sărbătoare, l-am ornat cu o coroniță de bezea flambată.
În fiecare toamnă, dovleacul și mărul sunt două dintre cele mai populare legume din lume. Ambele sunt delicioase, dar pe lângă gust au și o mulțime de alte beneficii:
1. Dovleacul este bogat în vitamina A, care ajută la susținerea vederii și a sistemului imunitar.
2. Merele sunt o sursă excelentă de fibre, care ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv.
3. Atât dovleacul, cât și merele au proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea durerii și a umflăturilor cauzate de osteoartrită.
4. Conțin antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi din organism și protejează împotriva anumitor boli, cum ar fi cancerul, bolile de inimă și boala Alzheimer.
5. Conțin vitamina C și alte substanțe nutritive care favorizează creșterea sănătoasă a pielii și a părului, precum și prevenirea unor afecțiuni precum scorbutul.