Quiche-uri (Tarte Sarate)

Descopera quiche-urile frantuzesti

Te invitam in bucataria Chez ODETTE unde vei descoperi savoarea unor quicheuri facute cu maiestrie si cu multa grija. Cele mai bune tarte sarate cu branza

Un quiche poate fi servit ca o gustare, ca un mic dejun bogat, ca un prânz rapid sau ca o cină ușoară, datorită faptului că poate fi savurat atât cald, cât și rece. Combinațiile ingenioase de brânzeturi fel de fel, smântână catifelată și ouă organice, cu bacon, somon sau legume, constituie umplutura tartei, iar condimentele și ierburile folosite îți vor delecta simțurile într-un mod surprinzător. Ingredientele atent alese din bucataria noastra, iti vor oferi cele mai bune tarte sarate cu un gust inspirat direct din bucataria franceza. Sortimentele sunt variate, iar in functie de preferintele tale, poti alege o tarta cu oua de prepelita si stevie, cu mix de carnuri, cu gorgonzola si multe altele. Mai mult decat atat, in functie de stilul alimentar al fiecaruia, veti gasi tarte vegane, vegetariene sau cu carne.

Quiche ul este o tartă sărată, ce are la bază un aluat fraged, crocant, bogat în unt și o umplutură pe bază de ouă, smântână, lapte și diverse ingrediente ce fac diferența dintre rețete. Cel mai faimos tip de quiche este Quiche-ul Lorraine cu cărnuri afumate (bacon, kaiser sau alte cărnuri).

Prepararea unui quiche presupune un proces mult mai complex decât în cazul unei plăcinte. În primul rând aluatul ” pate brisée” care stă la baza quiche-lui, este un aluat cu foarte mult unt cu minim 82% grăsime si este un aluat foarte fraged și crocant cu o anumită tehnică de execuție. Necesită mai multe etape și timpi de odihnă la congelator sau frigider. Regula de bază este ca la o anumită cantitate de făină, cantitatea de unt sa fie jumătate din cea de făină. De asemenea, plăcinta se mănâncă de obicei ca desert în timp ce un quiche poate fi consumat ca fel principal la prânz sau cină. Un exemplu bun în acest sens este Quiche-ul Forestier cu ciuperci, care pe lângă gust, oferă și acea sățietate necesară.

Blatul de quiche este operațiunea cea mai complicată din cadrul pregătirii unui quiche: făina și untul rece, care reprezintă jumătate din cantitatea de făină, se amestecă până se obține un mixaj nisipos. Apoi se adaugă gălbenușul de ou, apa rece și se amestecă foarte puțin până devine un aluat. Se lasă la rece, de preferință la congelator, minim 1 ora pentru a se relaxa glutenul. Apoi se întinde aluatul in formă de tartă și iar se lasă la rece. Abia după aceea se pregătește umplutura de quiche care are la bază un amestec de smântână grasă, ouă, lapte, făină si diverse brânzeturi, legume sau mix de cărnuri. După cum vedeți quiche ul este un ”slow food” nu un fast food.

Unul dintre cele mai mai cunoscute este Quiche-ul cu broccolli, conopidă și măsline – Dar cea mai interesantă si pasionantă parte a quiche urilor este faptul ca sunt foarte versatile. In baza unui quiche (care de obicei este formată din ouă, smantană grasă, lapte si faină), poți să pui orice fel de combinații de brânzeturi speciale, legume, cărnuri afumate sau marinate, pește și mai ales ierburi aromate și mirodenii. Așa sunt Quiche ul 4 Fromage, Quiche ul cu praz și unt, Quiche ul cu spanac și brânză de capră, Quiche ul cu somon afumat și mai nou, la noi găsiți și Quiche uri Vegane.

Shopping Cart